Als kunstliefhebber naar Rotterdam? Dan ga je natuurlijk naar de Kunsthal!

Als je eens voor werk of voor je plezier een dagje naar Rotterdam gaat, dan heb je in deze fijne Zuid-Hollandse stad allerlei mogelijkheden ter ontspanning en vermaak. Fervente kunstkenners en mensen die eens met kunst willen kennismaken brengen daarbij natuurlijk een bezoek aan Kunsthal Rotterdam. Deze Kunsthal is in wezen een expositieruimte, eentje waar exposities worden gehouden van zeer uiteenlopende aard. In de Kunsthal vind je zeven zalen waar jaarlijks dik twintig tentoonstellingen zijn. Doorgaans betreft het hier een fraaie afwisseling tussen klassiek werk en hedendaagse kunst. Elementen als fotografie, mode en vormgeving komen ook ruimschoots aan bod. 

Hoe bereik je de Kunsthal?

Als je met de auto naar de Kunsthal komt, dan kun je deze parkeren in de parkeergarage van het Museumpark. Zeker gezien de locatie van deze parkeergarage vallen de tarieven die daar gerekend worden alleszins mee. Met het openbaar vervoer is de Kunsthal uiteraard ook uitstekend bereiken. Het best doe je dit per tram, waarbij je uitstapt op halte Museumpark of halte Kievitslaan. Van deze beide haltes hoef je maar een paar minuten te lopen Als je met de metro wilt reizen, dan zul je iets verder moeten lopen: een minuut of zeven vanaf station Dijkzicht of Eendrachtsplein. 

kunsthal Rotterdam

Is de Kunsthal gewoon open tijdens de pandemie?

Op het moment van schrijven is de Kunsthal geopend voor publiek, ondanks het voortduren van de coronapandemie. Zoals je haast mag verwachten zijn er momenteel wel maatregelen van kracht. De belangrijkste maatregelen ken je waarschijnlijk al maar al te goed: houd afstand van elkaar, vermijd drukte, zorg voor schone handen en blijf thuis bij griepheidsverschijnselen. Essentieel is verder om te weten dat je bij de Kunsthal een tijdslot moet boeken. Hier dien je je ook aan te houden. Zo help je mee om drukte te voorkomen.