Begin aan een grafische vormgever opleiding om te zorgen dat jij werk krijgt wat je leuk vindt

Beginnen je handen al je te jeuken als je mooie reclames of andere boodschappen voorbij ziet komen? De grafisch vormgever opleiding is dan voor jou weggelegd. Je kunt dan denken aan een website, reclames maar ook het ontwerpen en vormgeven van een huisstijl bij een bedrijf. Niet alleen online, maar ook offline ontwerp je de mooiste dingen. Reclame voor een vrachtwagen, of een reclamebord dat je langs de snelweg ziet staan. Je kunt het niet bedenken of jij kan het ontwerpen en vormgeven, bedoeld om gezien te worden door zoveel mogelijk mensen.

Complete opleiding in grafische vormgever

Heb je de grafisch vormgever opleiding gedaan, dan ben je in staat om complete ontwerpen te maken die je overal terug kan zien. Kies een van de grafische opleidingen en vind de baan van je dromen, om als grafisch vormgever aan de slag te gaan. De focus ligt op het maken van de mooiste ontwerpen op de computer, dtp-werkzaamheden genoemd. Het is de bedoeling om een boodschap uit te brengen, in een herkenbare huisstijl van een bedrijf. Deze opleiding is totaal 3 jaar, de eerste 6 maanden maak je kennis met een aantal kernelementen. Na de 6 maanden is het tijd om een definitieve richting te kiezen.

Beletteren van gebouwen en borden

Tijdens de opleiding signmaker leer je het beletteren van gebouwen, en het ontwerpen van bijvoorbeeld bewegwijzering, reclameborden en vlaggen. Jouw ontwerp springt in het oog op gevels, borden en alle andere verschillende uitingen. Om signmaker te worden moet je de opleiding van 3 jaar volgen, het tweede en derde jaar ga je ook stage lopen om praktijkervaring op te doen. Het leukste van de opleiding is, dat je zowel leert ontwerpen voor online kanalen als offline mogelijkheden. Op internet of televisie, maar ook buiten kun je zo je eigen werk tegenkomen.