Je bent gekozen voor de functie

Na maanden van zoeken heb je de baan gevonden waar je naar op zoek was, je wil gaan werken bij een bekende bank in Nederland. Het gesprek is goed verlopen, het enige wat je nog even moet doen is vog online aanvraag, want als je bij een bank wilt werken moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag hebben. Je nieuwe werkgever moet dit voor je aanvragen, je hoeft alleen thuis even in te loggen en de gegevens te controleren die op de aanvraag staan, zo eenvoudig is het om te doen.

Twijfels vanwege een strafblad

Nu je eindelijk kans hebt op die baan komen de twijfels wel naar boven toe, de vog online aanvraag maakt je onzeker omdat je weet dat je een strafblad hebt. Maar betekent een strafblad dat je dan automatisch niet in aanmerking komt voor een verklaring omtrent het gedrag? Alleen als je een strafbaar feit hebt gepleegd wat in verband staat met de functie, of belemmeringen geeft dan krijg je de verklaring niet. Het is verstandig om altijd de aanvraag te doen, de verklaring is maatwerk dus vooraf is niet te zeggen of je deze krijgt.

vog online aanvraag

De verklaring is afgewezen en dan?

Je hebt een vog online aanvraag gedaan, helaas krijg je thuis een brief met voornemen tot afwijzing van je verklaring. Weet je zeker dat je geen strafbaar feit hebt gepleegd wat je functie in in de weg kan staan, dan kun je tegen de beslissing in beroep gaan. Het is wel belangrijk om dit tijdig te doen, binnen twee weken kun je uitleggen waarom je het niet eens bent met de uitslag. Na je beroep wordt er nog eens naar gekeken, daarna wordt er een definitief besluit genomen.