Shea butter gezicht

Heeft u veel last van bijvoorbeeld acné of een droge huid, dan kunt u shea butter voor gezicht kopen. In Shea butter zit namelijk vitamine A die ervoor zorgt dat een acné uitbraak zal verminderen en het zal de doorbloeding verbeteren. Verder bevat de crème geen uitdrogende ingrediënten en zullen deze ook niet irriterende werken, omdat het voor 11% uit niet-verzeepbare delen bestaat.

Shea butter gebruik in het gezicht

Veel mensen zijn voorzichtig met het gebruik van producten in het gezicht en dat is natuurlijk niet gek aangezien dit toch het meest zichtbare is van het lichaam. Toch is het gebruik van de shea butter zeker aan te raden, ook voor het gezicht. Door de bestandsdelen vitamine A, E en F zijn zorgt dit voor het aanmaken van nieuwe huidcellen wat het verouderingsproces van de huid afremt en de genezing van de huid bevorderd. Vitamine E zorgt er namelijk voor de huid vocht vasthoudt waardoor deze zacht en soepel zal blijven en beschermd ook tegen schadelijke UVB stralen. Hierdoor behoudt u uw stralende huid en krijgt u ook nog een lichte bescherming tegen deze zonnestralen.

Shea Butter gezicht

Waar komt Shea butter vandaan?

Shea butter wordt gewonnen uit noten die in de Karité boom groeien. Deze boom is te vinden in de Afrikaanse Savanne. Deze 100% natuurlijke boter wordt met de hand gemaakt door vrouwen uit de dorpen in Oost- en West-Afrika.

Naast het gebruik in het gezicht en de rest van de huid kan de boter ook voor het haar gebruikt worden. Net als voor de huid zorgt de boter ervoor dat droog en beschadigd haar hersteld wordt. Veel vrouwen zoeken voor een oplossing voor hun droge haar en dan kan de Shea boter zeker een oplossing voor hen zijn.