Wat zijn vijgenbomen?

Vijgenbomen op stam zijn bomen die je vooral in landen zoals Jordanië, Turkije en Griekenland kunt vinden. Ze groeien normaal gesproken in Oosterse landen. Tegenwoordig kan je het bijna overal vinden, omdat het de hele jaar vijgen kan produceren. De vijgen zijn paars, geel of groen van kleur. Als je deze vrucht eet, merk je dat het vleesachtig is met een zoete smaak. Een vijgenboom kan jarenlang meegaan en het kan heel groot worden. Het kan acht tot tien meter groeien.

Zorgen voor een vijgenboom

Het eerste wat je moet weten van een vijgenboom op stam is dat het van warmte en zon houdt. Als je een vijgenboom op stam wilt kopen en deze buiten zet, moet je ervoor zorgen dat het genoeg warmte buiten krijgt. Het wordt vaak aangeraden om de boom tegen de muur aan de zuidzijde te planten. De muur stopt de koude wind en geeft warmte af. Als je de groei van een vijgenboom op stam wilt beperken, kan je het in een grote pot of kuip doen. Dit zorgt ervoor dat de vijgenboom toch genoeg ruimte heeft om te blijven groeien om bladeren en vruchten te kunnen maken. Daarnaast vereist een vijgenboom heel wat snoeien, door het bij te houden met snoeien zal je zeker tevreden erover zijn. Een vijgenboom is niet gek op veel water, geef het met mate water.

Een vijgenboom thuis hebben is zeker een goed idee

Vijgen zijn heerlijke vruchten om te eten. Je kunt deze vruchten zowel in een hartige of zoete gerecht doen. Deze vruchten zijn zo veelzijdig dat je niet eens meer weet op welke manier je het wil opeten. Je kunt het in salade, yoghurt, taart, koekjes, cocktail doen om een paar te noemen. Jij bepaalt hoe jij het wil op eten. Daarnaast hebben vijgen veel voordelen zoals het versterken van je botten, het houden van je bloeddruk en hartslag op peil en nog veel meer. Je zult veel hebben aan een vijgenboom op stam.