Een dweilorkest: de gangmaker van het feest

Feestje te vieren? Verhoog de sfeer met een “Dweilorkest”

Dweilorkest wat afgeleid is van het woord dweilen, staat eigenlijk voor doelloos oftewel dronken op straat rondzwalken. Het is feitelijk ontstaan in de zuidelijke provincies rond de tijd van carnaval, daar waar kleine orkestjes bestaande uit slagwerk en blazers, van café naar café zwalkten. De muziek die men speelt is ieder geval met een carnavals feestelijk tintje.

Nederland kent nogal wat van dit soort orkesten, waarvan de samenstelling verschillend kunnen zijn. Kort samengevat dat de samenstelling van zo’n orkest kan bestaan uit trompetten, trombones, sousafoons, baritons/euphoniums, saxofoons en slagwerk. Maar zo’n feestelijk orkest is niet meteen automatisch gekoppeld aan carnaval, deze kunnen ook ingezet worden bij buurtfeesten of feestelijke partijen, het is zéker niet seizoensgebonden.

Acts huren voor bijv. buurt, trouw of bedrijfsfeesten. Bezoek onze website www.evenses.com.

Met het huren van een dweilorkest brengt men wel leven in de brouwerij. De sfeer krijgt een heel andere beleving voor de gasten. Het orkest is de kers op de taart bij de sfeer die je neerzet op het feest. De bedoeling is ook dat er een indruk nagelaten wordt waar men het naderhand nog over heeft. Het orkest zet de toon van de stemming op het evenement. Bij een feest hoort plezier en www.evenses.com zorgt voor de entertainment. Het beste deel van je feest en alles wat je nodig hebt is muziek!