Linkbuilding hoe werkt het?

Als bedrijf heb je er misschien al een paar keer over gehoord, maar hoe werkt het nu echt? Het idee bij linkbuilding is dat er op andere websites verwezen gaat worden naar uw site. Deze sites zijn vaak beknopte pagina’s waarop informatieve teksten staan over diverse onderwerpen. Veel bedrijven kiezen ervoor om samen te werken met bedrijven om hun linkbuilding sites maken. Linkbuilding uitbesteden betekent dat andere bedrijven deze websites voor schrijven en zorgen dat er naar uw site verwezen wordt. Deze verwijzing worden backlinks genoemd. Backlinks zijn belangrijk voor de vindbaarheid van uw site.

Zoekmachines proberen in te schatten hoe relevant een website is. Hiervoor gebruiken ze een algoritme, dit algoritme kijkt onder anderen naar de hoeveelheid backlinks die verwijzen naar een site. Ook kijken ze daarbij hoe belangrijk de site is die waar de verwijzing op is te vinden. Wanneer nu.nl een verwijzing heeft naar uw site telt dit zwaarder mee dan wanneer een onbekende blog verwijst naar uw website. Buiten de backlinks om zijn er nog meer dan 200 factoren die een site als google mee neemt in het algoritme. Dit is om de meest relevante website over het onderwerp hoven aan te krijgen. Ondanks het feit dat er meer dan 200 factoren zijn telt linkbuilding voor bijna 50% mee in heb bepalen welke site er als eerst bovenaan komt te staan.  Het kan erg lang duren voordat andere sites u gaan vinden en naar uw site gaan verwijzen, daarom is tegenwoordig zoekmachine marketing uitbesteden aan een linkbuilding bureau erg populair.

Waarom wilt u bovenaan staan in de zoekmachines?

De CTR (click trough rate), of terwijl de hoeveelheid mensen die op de link klikken, is bij het 1e resultaat ongeveer 25% waar dit bij de 2e al is gedaald naar 15%. Dit geeft al een beetje aan waarom je bovenaan wilt staat in de zoekmachines. Natuurlijk is het de bedoeling om zo veel mogelijk mensen op uw site te laten kijken. Dit kan zijn omdat u zoveel mogelijk mensen wilt informeren, omdat u zoveel mogelijk producten wilt verkopen of omdat u uw diensten aan een zo breed mogelijke groep wilt aanbieden. Wat het doel van de site ook is, het is altijd goed om meer mensen te kunnen bereiken hiervoor is linkbuilding een uitstekende tool om te gebruiken.