Tips voor het creëren van een artistieke badkamer

Kunst hoort niet alleen thuis in de slaapkamer of woonkamer, het geeft ook een speciaal tintje aan de badkamer financieren. Elk stuk dat u ophangt, is een doordacht detail dat uw persoonlijkheid weerspiegelt en u het gevoel geeft dat de ruimte echt van u is. Als essentieel onderdeel van uw huis verdient uw badkamer dit volgende niveau van personalisatie.

Lees hieronder onze tips over hoe u kunst voor uw badkamer kunt kiezen die bij uw stijl past, bij uw ruimte past en, belangrijker nog, u aanspreekt.

badkamer financieren

Identificeer het beste kunstmateriaal

Het ophangen van kunst in de badkamer brengt bepaalde uitdagingen met zich mee, omdat de ruimte nat en vochtig wordt. Dit kan schadelijk zijn voor sommige materialen, dus wat voor soort kunst kunt u in een badkamer hangen? Kunstwerk dat waterafstotend is en is gemaakt van materialen die bestand zijn tegen extreme hitte en vocht. Laten we een paar soorten kunst bekijken:

Als u een kunstdruk wilt ophangen, overweeg dan om deze te beschermen met een passe-partout en een lijst, bij voorkeur van metaal of kunststof. Dit voorkomt dat water en stoom het bederven.

Als u hart heeft voor het tentoonstellen van een schilderij, boots dan de look na met waterdichte muurkunst. Het is echter wel belangrijk om te weten dat, ook al is de verf waterdicht, u moet de voor- en achterkant van het frame afdichten om het hele stuk te beschermen tegen waterdamp, hitte en stoom.

Kies indien mogelijk voor een alternatief voor schilderijen, zoals vinyl muurstickers. De veelzijdigheid maakt maatwerk mogelijk, waardoor het toch badkamerkunst is die u kunt ontwerpen en waar u plezier mee kunt hebben. Nog beter, vinyl is betaalbaar en gemakkelijk te verwijderen, zodat u te allen tijde van stijl kunt veranderen.

Vind de juiste ruimte

Over het algemeen moet kunst op ooghoogte worden geplaatst om ongemakkelijke hoogtes te voorkomen. Laten we het hebben over de favoriete plekken om badkamerkunst op te hangen:

• Door kunstwerken recht tegenover de badkamerspiegel te hangen, kunt u het stuk in de reflectie bekijken wanneer u in de spiegel kijkt.

• Een andere goed zichtbare plek, is waar u de kunst vanuit uw douche of bad kunt zien.

• Kunst plaatsen waar het gemakkelijk wordt opgemerkt is de moeite waard, vooral als de kunst inspirerend of zinvol is.

Bepaal de juiste maat

De laatste stap die u moet overwegen tijdens de artistieke ontwikkeling van uw badkamer is:

• Hoeveel ruimte er voor u beschikbaar is.

• Wat voor soort look u creëert.

• Hoeveel stukken u van plan bent op te hangen.

Laten we het eens hebben over de grootte, want bij het ophangen van een enkel stuk is groter beter. Kunst die het grootste deel van de muurruimte in beslag neemt, zal een belangrijk centraal punt vormen en een gedurfd statement maken.

Als u ondertussen kleinere kunstwerken aan een muur wilt plaatsen, kunt u meerdere stukken gebruiken om een fotowand te maken voor een expressieve weergave. Hoewel deze twee badkamerontwerpen dag en nacht zijn, blinken ze allebei uit in het toevoegen van visuele interesse aan de kamer met een reeks ingelijste wandkleden.