Eeuwige bloemen van beton

Er is een kunstenares die bloemen van beton heeft gemaakt voor een monument van de Tweede Wereldoorlog. De bloemen die daar werden neergelegd, werden namelijk best vaak gestolen of moesten opgeruimd worden na enige tijd, omdat ze helemaal verwelkt waren. Om ervoor te zorgen dat er altijd bloemen liggen, heeft de kunstenares eeuwige bloemen van beton gemaakt. Beton cire kleuren zijn onder andere gebruikt om de bloemen details te geven, zodat ze in zekere zin toch op bloemen lijken. De gemeente is zeer lovend over deze actie en er is een crowdfunding gestart om de carrière van de kunstenares verder te ondersteunen in de toekomst.

Vrachtwagen met verf

Er is gisteren een vrachtwagen met verf tegen een andere auto gebotst. Hierdoor is de snelweg helemaal besmeurd met allerlei kleuren verf. Gelukkig waren alle betrokken automobilisten ongedeerd en was er alleen schade aan de auto’s en de vrachtwagen. Betonlook verf zat in emmertjes opgeslagen in de vracht van de vrachtwagen. Het bedragen zo’n tienduizend emmers die uit de vrachtwagen zijn gelanceerd door de botsing. Hierdoor is de snelweg een kleuren paradijs geworden. De gemeente heeft gereageerd heel geschokt vanwege de schoonmaakkosten, maar kon er uiteindelijk wel om lachen. Er is ondertussen een petitie gestart om de kleurrijke weg te behouden, de inwoners van de stad vinden het een kunstwerk.

Bodypaint loopt goed af

Een model is zich afgelopen week doodgeschrokken, omdat een artiest per ongeluk de verkeerde verf had gebruikt om zijn model te bodypainten. Kalkverf is de verf die uiteindelijk per ongeluk op de huid van het model is terecht gekomen. De artiest schaamt zich diep en is erg geschrokken dat hij de per ongeluk de verkeerde verf heeft gebruikt. Gelukkig was het niks ernstigs, aangezien de kalkverf gemaakt is zonder chemicaliën, waardoor de verf en zo af was nadat het model in bad was geweest. De artiest heeft beloofd om naar een opticien te gaan, zodat hij voortaan de etiketten weer kan lezen, om zo verwarring te voorkomen.